Cranberrysap

[ terug ]

Cranberry bij blaasontsteking

Dat Cranberries zeer functioneel kunnen zijn voor kwalen en klachten, wisten de indianen al eeuwen geleden. De wetenschap ontdekt steeds meer, dat het hier niet gaat om zogenaamde indianenverhalen maar om de keiharde realiteit.

Zo is reeds een tiental jaren geleden door diverse universiteiten ontdekt dat de unieke tannineverbinding, de antioxydanten en de lage PH-waarde het beste middel zijn om blaas- en nierontsteking te bestrijden. Vele mensen kunnen ervan getuigen dat vaak na jarenlange antibioticakuren, cranberrysap een ultieme oplossing biedt.

Cystitis of blaasontsteking is een bijzonder pijnlijke aandoening. De belangrijkste veroorzaker is de Escherichia Coli bacterie (E-coli bacterie). De E-coli bacterie komt normaal voor in de darmen en bevordert daar de spijsvertering, wanneer echter deze bacterie in de urethra of urinebuis terecht komt kan deze een infectie van de blaas en de nieren veroorzaken.
In 1998 werd voor het eerst wetenschappelijk vastgesteld dat door het zure karakter van de Cranberry het hechten van de bacterie in de urinebuis voorkomen en tegengegaan wordt, waardoor een ontsteking voorkomen of ingeperkt wordt.

Bij een acute vorm van blaasontsteking dient men gedurende 21 dagen dagelijks 150 ml puur sap te drinken.
Voor mensen met structurele blaas- en nierklachten is het verstandig om te beginnen met een sapkuur gedurende ca. 12 weken 2 x daags een wijnglas innemen.

Cranberrysap 

Cranberrysap biedt voor patiŽnten met chronische blaas- en urinewegontsteking een goed alternatief t.o.v. het gebruik van antibiotica en kan zonder problemen langdurig gebruikt worden. Cranberrysap van Terschelling is een 100% natuurproduct zonder toevoegingen en kan dus altijd ingenomen worden, zeker bij zwangerschappen waarbij het risico op blaasontsteking veel groter is.

Cranberrysap van Terschelling is puur 100% onverdund Cranberrysap.  Er verschijnen veel producten op de markt die refereren aan de Cranberry, maar als gelet wordt op de ingrediŽnten, dan is de Cranberrydosering zo laag, dat er  nauwelijks sprake kan zijn van enig effect.

Voor mensen met een zwakke maagwerking, kinderen en ouderen van zeer hoge leeftijd (dunne maagwand) is een lichtgezoete Cranberrysap verkrijgbaar, deze sap is slechts 15% gezoet met biologische rietsuiker. De Cranberrysap draagt het EKO keurmerk.

Cranberrycapsules
De meeste capsules zijn geproduceerd van vruchtstof en hebben doorgaans een bewerking ondergaan die de effectieve werking aantast. Terschellinger Cranberry capsules zijn gemaakt van een dubbele dosering Cranberryextract, maar er gaat uiteraard niets boven ďPuur NatuurĒ

Cranberrysap, cranberrythee, cranberrycapsules en meer cranberryproducten kunt u bestellen in de Terschellingwinkel

1401d