Fietsroute sprekend landschap

Artikelnummer: 461015
Artikel 5 van 6
€ 2,50 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Terschelling neemt in Nederland een unieke plaats in. Het is een waddeneiland omgeven door Waddenzee en Noordzee. Ook onder de waddeneilanden onderscheidt Terschelling zich. Geen waddeneiland herbergt een zo grote landschappelijke variatie als Terschelling.

Op zo’n 120 km2  vindt je er strand, jonge duinen, stuifdijken, oude duinen, heidevelden, dennen en loofbossen, een houtwallenpolder met dorpen op oude strandwallen en een wijde open polder. Aan de zuidkant wordt het eiland afgesloten met schorren, slikken en de water- en moddervlakte van het wad. Vier omvangrijke gebieden op het eiland hebben de status van natuurmonument; de Boschplaat zelfs het predikaat Europees natuurmonument.

 Al die verschillende landschappen en de grensgebieden daartussen bieden leefruimte aan een grote variatie aan planten, insecten, vogels en zoogdieren. Het eiland herbergt zelfs het grootste aantal verschillende soorten in Nederland. Die bijzondere rijkdom aan natuur- en cultuurlandschappen en levende natuur heeft de aandacht getrokken van de National Geographic-organisatie. En zo werd het plan opgevat Terschelling in het teken van haar aandacht voor de ‘Maand van de Aarde’ centraal te stellen. Het project ‘Sprekend Landschap’ dat door de eilanders is georganiseerd, wil bewoners en gasten van Terschelling met de landschappelijke rijkdom van het eiland confronteren.

 

VERZENDEN & BETALEN

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2019 - 2024 Waddenkiosk.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel