Amelander Nobeltje likeur

Ameland bezocht en nog nooit een Nobeltje geproefd. Dan bent u nooit echt op dit eiland geweest vinden de gasten van het vermaarde hotel in Ballum. Boeren, burgers en buitenlui, ministers en staatssecretarissen, ze hebben genipt aan deze Amelander likeur. 
Het is allemaal begonnen in de 'oostelijke benedenkamer' van een klein boerderijtje in het plaatsje Ballum op Ameland. Daar richtte Willem Barend Nobel in 1901 een gelagkamer in. Hiermee vulde hij zijn inkomen uit het boerenbedrijf met de verkoop van sterke drank in het klein aan. Om de klanten in de toen kleine gelagkamer toch wat anders te bieden ging Willem Barend Nobel een aantal likeursoorten mixen. De geboorte van het Nobeltje. Een fles in de week was toen een enorme omzet. Na de oorlog pakte Barend Nobel de verkoop van het drankje weer op. Het Nobeltje ging in lege drankflessen. Erg veel zoden zette die verkoop niet aan de dijk, het café bleef een bijverdienste van boer Nobel.

Uiteindelijk is het Nobeltje ontwikkeld tot een echte likeur, op basis van kruiden. Iedereen vindt het hartstikke lekker. Nu wordt het vervaardigd bij een echte stokerij in Schiedam, natuurlijk onder toezicht van de familie Nobel. 
Nobeltje online bestellen? 

Bestel online het Amelander Nobeltje, fles a 1 liter

VERZENDEN & BETALEN

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2019 - 2024 Waddenkiosk.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel